Głosowanie zakończone
Plebiscyt: MISTRZOWIE SMAKU

Wybieramy Piekarnię Roku


Kim jesteśmy?


Jesteśmy mała rzemieślniczą pracownią piekarniczo-cukierniczą w której przede wszystkim stawiamy na prawdziwy smak. Mieścimy się w podwarszawskich Ząbkach.



Co robimy?


Dajemy radość, gdyż zajmujemy się wypiekiem pieczywa i słodkości inspirując się recepturami z całego świata. Tu klasyka żytniego razowca spotyka się zadziornym chlebem z jalapeno. A maślany chrupiący croissant zaskakująco dobrze smakuje z fetą i grillowanym bakłażanem. Pieczemy, mieszamy, zwijamy, nieustannie szukamy inspiracji i wiedzy tak aby się rozwijać i by nie było nudno i monotonnie.



Jakie mamy produkty?


Prawdziwe pieczywo na zakwasie czyli chleby których proces przygotowania trwa ok 20 h. Naszą gwiazdą jest pszenno-żytni chleb wiejski. Chrupiąca, ciemną skórka a w niej wilgotne i aromatyczne wnętrze. Wystarczy samo masło i mamy ideał.


Wypiekamy też klasyczne chleby razowe, francuskie bagietki, włoskie ciabatty, foccacie i brioche. Bezdyskusyjnie królują też u nas wspaniałe croissanty i ich bliscy krewniacy w różnych kształtach i smakach. A także obłędnie kruche ciasto francuskie i maślane sable, które nadziewamy i na słodko i na słono.


Z naszych wypieków codziennie przygotowujemy świeże kanapki i przeróżne przekąski, które w towarzystwie świeżo zaparzonej kawy lub herbaty mogą stanowić smaczne śniadanie lub lunch. Sami przygotowujemy słodkie lub słone smarowidła do kanapek na przykład humus, konfiturę z czerwonej cebuli, marmoladę z pomarańczy, karmelizowane buraki z harissą. Wspierają nas niebanalne miody z rzemieślniczych pasiek, kwas chlebowy z "Manufaktury Kwasu", najpyszniejszy grillowany bakłażan z Ukrainy oraz bogactwo orzechów i nasion od polskich rolników.



Czego używamy? I jakich składników?


Mąki i ziarna z małych rzemieślniczych młynów nie tylko z Polski ale również z Włoch lub Francji i tylko prawdziwe masło. Żadnej margaryny ani tłuszczy trans. Tylko belgijska czekolada Barry Callebaut. Nie wpuszczamy za próg sztucznych konserwantów ani polepszaczy smaku.



A nasza filozofia?


Ma być przepysznie. Ma być prawdziwie. Ma być zdrowo choć nie dietetycznie 😉Ma być radośnie bo pozytywna energia i pasja z jaką wykonujemy naszą pracę ma się też stać się udziałem naszych gości. Bez kompromisów w jakości i chodzenia na skróty w recepturach. Chcemy być częścią tego rewelacyjnego trendu " powrotu do prawdziwego pieczywa" które tak bardzo zgubiło się gdzieś w ciągu ostatnich lat.



Co dla Nas oznacza jakość?


Prosta smaków świadczy o jakości. W tym klasyki są najlepsze a jednocześnie najtrudniejsze do osiągniecia. Smak zwykłego chleba z masłem potrafi być powalający i pamięta się go przez lata. I to jest nie do podrobienia. A prawdziwe jedzenie bierze się z uczciwości w wyborze składników i receptur niechodzących na skróty. Jakość to uczciwość.



Co dla nas jest najważniejsze?


Smak wywołujący emocje i radość z karmienia ludzi.



Zapraszamy serdecznie


Środa-Piątek od 9.00 do 18.30


Sobota od 9.00 do 16.00


Niedziela od 9.00 do 15.00



____________


UWAGA! Ważna informacja dla uczestników: warto zadbać o swoją prezentację

w plebiscycie - można dodać zdjęcia i opis lub zaktualizować dane


KLIKNIJ i EDYTUJ prezentację

____________


Czytaj więcej o plebiscycie na: www.polskanews.pl/mistrzowie-smaku