Głosowanie zakończone
Plebiscyt: MISTRZOWIE SMAKU

Wybieramy Mistrza Słodkości Roku


Prowadzimy cukiernie już od 1946 roku, kiedy to mój dziadek Józef Radzikowski - cukiernik - podróżował po Polsce, aby znaleźć odpowiednie miejsce do zamieszkania i do otwarcia produkcji na większa skale.



Pierwszy oddział w Warszawie - gdzie teraz znajduje się produkcja - został otwarty w 1958 roku jako pracownia cukiernicza i sklep jednak oddzielnie. W tamtych latach wybór naszych wyrobów był mocno ograniczony ze względu na to, że sklep, który znajdował się przed pracownią miał wymiary 4m x 4m. W samym punkcie sprzedaży można było zobaczyć staromodne stalugi, ladę sklepową, lodówki oraz witrynę do lodów.


Sklep oraz pracownia cukiernicza zostały ze sobą połączone i oddane do użytku w roku 1972, aby rozwinąć produkcję i zwiększyć asortyment.



Nasze produkty są wykonywane według tradycyjnej receptury dziadka Józefa Radzikowskiego, jest to wciąż manufaktura cukiernicza, o którą w dzisiejszych czasach nie łatwo.



W naszej ofercie znajdziecie torty, ciasta, makaroniki, bezy, pieczywo, praliny, lody własnej produkcji i ciastka na każdą okazje. Nie ma wyzwania cukierniczego z jakim nasi specjaliści sobie nie poradzą!



Specjalizujemy się w wyrobach bez konserwantów, ulepszaczy smaku i stabilizatorów.



____________


UWAGA! Ważna informacja dla uczestników: warto zadbać o swoją prezentację

w plebiscycie - można dodać zdjęcia i opis lub zaktualizować dane


KLIKNIJ i EDYTUJ prezentację

____________


Czytaj więcej o plebiscycie na: www.polskanews.pl/mistrzowie-smaku