Wybieramy Mistrza Słodkości Roku
Prowadzimy cukiernie już od 1946 roku, kiedy to mój dziadek Józef Radzikowski - cukiernik - podróżował po Polsce, aby znaleźć odpowiednie miejsce do zamieszkania i do otwarcia produkcji na większa skale.
Pierwszy oddział w Warszawie - gdzie teraz znajduje się produkcja - został otwarty w 1958 roku jako pracownia cukiernicza i sklep jednak oddzielnie. W tamtych latach wybór naszych wyrobów był mocno ograniczony ze względu na to, że sklep, który znajdował się przed pracownią miał wymiary 4m x 4m. W samym punkcie sprzedaży można było zobaczyć staromodne stalugi, ladę sklepową, lodówki oraz witrynę do lodów.
Sklep oraz pracownia cukiernicza zostały ze sobą połączone i oddane do użytku w roku 1972, aby rozwinąć produkcję i zwiększyć asortyment.
Nasze produkty są wykonywane według tradycyjnej receptury dziadka Józefa Radzikowskiego, jest to wciąż manufaktura cukiernicza, o którą w dzisiejszych czasach nie łatwo.
W naszej ofercie znajdziecie torty, ciasta, makaroniki, bezy, pieczywo, praliny, lody własnej produkcji i ciastka na każdą okazje. Nie ma wyzwania cukierniczego z jakim nasi specjaliści sobie nie poradzą!
Specjalizujemy się w wyrobach bez konserwantów, ulepszaczy smaku i stabilizatorów.
- Telefon dla klientów: 601211064
- Adres lokalu: al. gen. A. Chruściela 11A, Warszawa
- Kliknij i odwiedź stronę internetową
- Kliknij i odwiedź profil na Facebooku
____________
UWAGA! Ważna informacja dla uczestników: warto zadbać o swoją prezentację
w plebiscycie - można dodać zdjęcia i opis lub zaktualizować dane
____________
Czytaj więcej o plebiscycie na: www.polskanews.pl/mistrzowie-smaku