Czym zastąpić proszek do pieczenia? Oto zamienniki proszku do pieczenia
Proszek do pieczenia to najczęściej jeden z podstawowych składników ciast czy deserów. Niespodziewana ochota na słodki wypiek może przyjść nagle. Co w momencie,...
Jak zrobić przekąski na sylwestra? Dania na ciepło i na zimno
Świętując wieczór obfitujący w ekscytujące wydarzenia z 31 grudnia na 1 stycznia, warto przyrządzić odpowiednie smakołyki. W szczególności, gdy planujemy zabawę...
Jak mrozić pierogi? Pamiętaj o tych zasadach, a nie będą pękać, ani się kleić
Lubisz pierogi? Kto ich nie lubi! Dlatego, aby nie marnować jedzenia, warto je zamrozić. Podpowiadamy najlepszy sposób, by zachowały swój smak, nie kleiły się i...
Najlepsze zioła na przejedzenie. Te napary złagodzą bóle brzucha
Czujesz się przejedzony po rodzinnym obiedzie? Niestety, często trudno jest nam oprzeć się pokusie kosztowania kolejnej porcji pysznego bigosu czy kotleta...
Jak sprytnie obrać buraki? Poznaj trik na szybkie ugotowanie buraków
Obieranie czerwonych buraków jest niestety brudnym i niewdzięcznym zajęciem. To wyśmienite i zdrowe warzywo jest bardzo popularnym składnikiem wielu...
Polewa czekoladowa na domowe wypieki. Przepis na apetyczną polewę z kakao jak z PRL-u
Polewa czekoladowa to pozornie łatwa do zrobienia dekoracja ciasta. Wystarczy rozpuścić tabliczkę czekolady w maśle lub śmietance kremówce i rozlać równomiernie...
Jak usunąć ości z ryby? Trzy sposoby na pysznego karpia
W okresie świąt Bożego Narodzenia dania rybne cieszą się szczególną popularnością. W kuchni polskiej na Boże Narodzenie najczęściej sięga się po karpia, śledzia...
Czy olej słonecznikowy jest zdrowy? Ten w butelce i w produktach to odmienne tłuszcze
Olej słonecznikowy to jeden z najpopularniejszych tłuszczów, który spożywamy także w produktach przetworzonych. Warto jednak wiedzieć, że nie jest to jeden...
Gorąca czekolada dla wytrawnych smakoszy. Zobacz przepis na czekoladę do picia
Czekolada do picia to dla wielu osób ulubiony napój na długie jesienne i zimowe dni. Rozgrzewająca gorąca czekolada powstaje z wysokiej jakości produktu, mleka...
Ile wcześniej można ugotować potrawy świąteczne? Planowanie Wigilii
Miesiąc przed Wigilią wiele osób zastanawia się, co ugotować w święta Bożego Narodzenia. Z wyprzedzeniem można spisać listę zakupów podyktowaną świątecznym...
Jak mrozić pieczywo, żeby smakowało jak świeże? Zobacz, jak rozmrażać bułki i chleb
Nie lubisz biegać rano do piekarni po świeże bułeczki i chleb? Wolisz pospać dłużej, zamiast zrywać się skoro świt, żeby kupić pieczywo? Mamy na to świetny...
Ten sprzęt warto mieć w kuchni. Zobacz najlepsze roboty
Dobry robot kuchenny sprawdzi się w kuchni nie tylko zaprawionego kucharza, ale też osób rzadziej gotujących w domu. To wielofunkcyjne urządzenie zadba o...
Herbata – rodzaje i właściwości. Jaka herbata jest najzdrowsza?
Herbata to smaczny i popularny napój, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie codziennych posiłków. Spożywana regularnie wykazuje liczne właściwości...
Najsmaczniejsze zamienniki masła. Przepisy na zastąpienie tłuszczu w kanapce
Ceny masła w sklepach z dnia na dzień pobijają kolejne rekordy. Jednak można zaoszczędzić na maśle, sięgając po pyszne i zdrowe zamienniki. Podpowiadamy, czym...
Na co zwrócić uwagę przy zakupie mikrofalówki?
Choć mikrofalówka nie jest niezbędnym elementem wyposażenia kuchni, warto ją mieć przynajmniej z kilku powodów. Współczesne modele nie tylko świetnie radzą...
Te błędy popełniamy najczęściej podczas suszenia grzybów. Przez to pleśnieją
Suszenie grzybów to jeden z najlepszych sposobów na przedłużenie ich trwałości, zachowanie świeżości, smaku oraz wartości odżywczych. Podczas suszenia grzybów...
Co zamiast bułki tartej? Kapitalne pomysły na panierkę
Najczęściej wybieranym składnikiem na panierkę jest bułka tarta. Warto zrobić ją własnoręcznie, aby pieczywo się nie zmarnowało. Jednak osoby na diecie...
Jak samemu zrobić chleb na zakwasie? Piekarz radzi, jak upiec domowy chleb
Chrupiący chleb z rumianą skórką i delikatnym miąższem jest prostszy w wykonaniu niż myślicie. Jak go samodzielnie zrobić? - Ważne, by zbierać doświadczenia i...
Czy są już grzyby w lasach? Internauci chwalą się swoimi zbiorami w sieci
Tradycja grzybobrania znana jest w Polsce od setek lat. Znalazła nawet swoje odzwierciedlenie na kartach „Pana Tadeusza” Adama Mickiewicza. Grzybobranie to dla...
Zdrowe przekąski na jesień. Garść orzechów zamiast ciastek, jarmuż zamiast chipsów
Gorące i długie, letnie dni za nami. Coraz chętniej zaszywamy się w domu z kubkiem gorącej herbaty, aby poczytać książkę lub obejrzeć maraton ulubionego...
Co zrobić z grzybów? TOP 9 przepisów. Pascal Brodnicki stosuje wyrafinowany składnik
Grzyby to ulubiony produkt wielu smakoszy. Ususzone, mrożone lub marynowane są nieodzownym składnikiem jesiennych i zimowych obiadów oraz kolacji. Jednak czasem...
Zero waste w kuchni, czyli jak nie marnować jedzenia. Ekspert podpowiada
Ceny żywności to ostatnio jeden z najbardziej gorących tematów w Polsce. To także motywacja do racjonalnego gospodarowania zasobami naszej lodówki i domowej...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano chwilę temu w kategorii Meble na wymiar
Dodano godzina temu w kategorii Opakowania
Dodano godzina temu w kategorii Adwokat
Dodano 15 godzin temu w kategorii Biuro projektowe